ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 18.11.2011

 Εκπαιδευτική Ημερίδα

 «ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ:

ΠΡΟΛΗΨΗ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ»

18 Νοεμβρίου 2011 στην Λευκωσία 8.15 - 14.30

 Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας.

 

Η έκθεση του εμβρύου και του παιδιού σε τοξικές ουσίες, είναι καθοριστική για την υγεία τους, την πνευματική και σωματική ανάπτυξή τους και την μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.  Tα παιδιά σήμερα εξακολουθούν να εκτίθενται καθημερινά σε τοξικές ουσίες και άλλους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Ο κατακλυσμός της αγοράς με προϊόντα παγκόσμιας προέλευσης που πολλές φορές αποδείχθηκαν επικίνδυνα, οι κλιματικές αλλαγές και οι νεοφανείς κίνδυνοι π.χ. των ενδοκρινικών διαταρακτών και της νανοτεχνολογίας, δημιουργούν νέες προκλήσεις για πρόληψη των ασθενειών περιβαλλοντικής αιτιολογίας. Η αποτελεσματική πρόληψη και προστασία του παιδιού έχει τεράστια ηθική, κοινωνική, οικονομική σημασία και είναι δυνατή όταν βασίζεται στην επιστημονική γνώση, στην ευαισθητοποίηση και την ενεργή εμπλοκή του κοινωνικού συνόλου.

 

Στα πλαίσια αυτά «η Εθνική Επιτροπή Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού»  οργανώνει ημερίδα στις 18 Νοεμβρίου 2011 στην Λευκωσία 8.15 - 14.30 στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας. Το Πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων ‘όπως καρκινογόνες και ενδοκρινικοί διαταράκτες, φυτοφάρμακα, παρασκευάσματα καθημερινής χρήσης, κινητά τηλέφωνα,  αέρας εσωτερικού χώρου και τη διατροφή ως μέσο ενδυνάμωσης της άμυνας του οργανισμού. Θα συζητηθούν επίσης πραγματικά περιστατικά διάγνωσης ασθενειών περιβαλλοντικής αιτιολογίας.

 

Ο έντιμος Υπουργός Υγείας, Δρ Σταύρος Μαλάς, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Η τελετή έναρξης θα αρχίσει στις  9.00 πμ και κατά την διάρκεια της θα τιμηθεί ο τέως Υπουργός Υγείας Δρ Χρίστος Πατσαλίδης για την πολύχρονη στήριξή του στην Επιτροπή. Προσκεκλημένος ομιλητής ο Καθηγητής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος της Παγκόσμιας, Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε λειτουργούς πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας  όμως είναι ανοικτή και για περιορισμένο αριθμό ατόμων που σχετίζονται με το θέμα.  Δηλώσεις στο φαξ 22 809455 ή τηλ 22809412 το αργότερο μέχρι 14/11/2011. 

 

Για το Πρόγραμμα της Ημερίδας, πατήστε εδώ

 

 

 

 

 

 

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Νέα

Νέο ντοκιμαντέρ παραγωγής BBC σχετικά με τoυς κινδύνους που κρύβει η ακτινοβολία Wi-Fi στα σχολεία

23.04.2019
Νέο ντοκιμαντέρ παραγωγής BBC σχετικά με τoυς κινδύνους που κρύβει η ...

Εκστρατεία Ελέγχου Παιδικών Παιχνιδιών (Πάσχα 2019)

11.04.2019
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενόψει των εορτών του Πάσχα και έχοντας ως ...