Ερευνητικά Προγράμματα

Διεξαγωγή της έρευνας του ΙΠΕ "Σπίτια και Αυτοκίνητα Ελεύθερα καπνού" σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία και το ΓΚΧ. Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις συλλογής των ερωτηματολογίων καθώς και συλλογής δειγμάτων ούρων για χημική ανάλυση (κοτιτίνη).

Πιλοτικά ερευνητικά προγράμματα που διεξήχθηκαν κατά το 2009 για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων της Επιτροπής που χρηματοδοτούνταν από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με Τμήματα και Υπηρεσίες της Δημόσιας Υπηρεσίας.

  • 2η φάση του ερευνητικού προγράμματος ελέγχου φθαλικών εστέρων σε παιδικά παιχνίδια και είδη παιδικής φροντίδας και δοχείων για παιδικές τροφές. Το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με το ΓΚΧ και το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
  • Ερευνητικό πρόγραμμα ελέγχου συνθετικών χρωστικών ουσιών και του συντηρητικού βενζοϊκού νατρίου σε τρόφιμα και ποτά που καταναλώνονται από παιδιά. Το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με το ΓΚΧ.
  • Πιλοτικό ερευνητικό πρόγραμμα για τη χρήση κάνναβης κατά τηνν εγκυμοσύνη. Το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με το ΓΚΧ.
  • 2η φάση του ερευνητικού προγράμματος ελέγχου φυτοφαρμάκων σε παιδικές τροφές (σκευάσματα λαχανικών και φρούτων). Το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με το ΓΚΧ.
  • Ερευνητικό πρόγραμμα προσδιορισμού αρωματικών αμινών σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που προσδιορίζονται για παιδιά/εφήβους. Το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με το ΓΚΧ και το τήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Νέα

Νέο ντοκιμαντέρ παραγωγής BBC σχετικά με τoυς κινδύνους που κρύβει η ακτινοβολία Wi-Fi στα σχολεία

23.04.2019
Νέο ντοκιμαντέρ παραγωγής BBC σχετικά με τoυς κινδύνους που κρύβει η ...

Εκστρατεία Ελέγχου Παιδικών Παιχνιδιών (Πάσχα 2019)

11.04.2019
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενόψει των εορτών του Πάσχα και έχοντας ως ...